top of page

HONDENPENSION

Dag- en vakantieopvang

In onze dag- en vakantieopvang wordt je hond verwend met veel aandacht en speelplezier, zodat jij ongestoord kunt werken, genieten van een dagje uit, een weekendje weg of een heerlijke vakantie. Daarnaast bieden we langdurige opvang, tegen een gereduceerd tarief, wanneer je vanwege medische redenen niet voor je hond kunt zorgen.

 

Bij Roedelpension Loenen geniet je hond van een onvergetelijke tijd. De honden trekken samen op in een roedel en spelen zo’n zes uur per dag buiten en relaxen in de hondenhuiskamer. We zorgen voor een goede balans tussen rust en beweging. Het leuke van de hondenroedel zijn de vriendschappen die ontstaan met de andere hondengasten. Omdat we dol zijn op honden en ze graag overladen met aandacht is jouw trouwe viervoeter bij ons op het juiste adres.

Voor geheel 2024 nemen wij geen nieuwe honden meer aan!

  Begin 2025 bekijken we de situatie opnieuw. 

Onze vaste gasten kunnen gewoon hun vakantie en/of overige opvangdagen doorgeven.

Algemene afspraken

 

Voordat we je hond aannemen vindt er een kennismaking plaats en komt je hond een nachtje op proef.  Het is belangrijk dat je hond het leuk vindt bij ons en past binnen de roedel. Door vooraf een inschatting te maken voorkomen we teleurstellingen. Bij een reservering van 7 nachten of meer is de proefnacht gratis. 

Niet alle hondenrassen zijn geschikt voor opvang in een roedel. Daarom nemen wij geen Argentijnse dog, Boerboel, Bordeaux dog, Bullmastiff, Bull terriër, Bull dog, Cane corso, Pit bull terriër, Rottweilers, Staffordshire terriër, Deense doggen of Boxers aan.
 

Voor een aantal rassen geldt dat we bij de kennismaking goed kijken naar het ras van je hond, en onze roedelsamenstelling, voordat we je hond accepteren om een goede balans binnen de roedel te houden. Denk hierbij aan o.a; Herdershonden, Rhodesian Ridgebacks, Ierse Wolfshond etc.
 

Uitsluitend gecastreerde reuen zijn welkom. Ongecastreerde reuen zorgen voor te veel onrust in de roedel. Voor chemisch gecastreerde reuen geldt; als de chip in ieder geval 6 weken geleden, en ten hoogste vijf maanden geleden voor het bezoek aan ons Roedelpension is geplaatst.
 

Een teefje dat loops is kunnen we niet opvangen omdat dit te veel impact heeft op de roedel. Als je hond niet loops is, maar volgens jouw inschatting de kans bestaat dat je hond loops wordt tijdens het geplande verblijf, kan dat verblijf wel doorgaan. We vragen je te zorgen voor een 'noodadres' waar je hond naar toe kan als ze loops wordt.

We verwachten dat je hond volledig is ingeënt (de "cocktail"), en afzonderlijk is geënt tegen kennelhoest, zie pensionvoorwaarden. De entingen moeten uiterlijk 2 weken voor de verblijfsperiode gegeven zijn en in het paspoort of inentingenboekje zijn afgetekend door een dierenarts. Neem dit bewijs altijd mee! Wij zijn verplicht deze gedurende de verblijfsduur van je hond te kunnen overleggen.  Honden met een titerbepaling zijn van harte welkom in ons pension als de dierenarts hiervoor een goede onderbouwing heeft gegeven. Tegen de ziekte van Weil en Kennelhoest moet u nog wel elk jaar vaccineren daarvoor geldt de titerbepaling niet.

Geef ruim voldoende voeding en een maatbeker mee. Gebruik van diepvriesvoeding is mogelijk maar graag in overleg i.v.m. de capaciteit. Houd er rekening mee dat je hond meer energie verbruikt in de roedel en daardoor ook wat meer voeding nodig heeft. 
 

Sommige honden slapen het beste in een bench of op hun eigen kussen. Indien gewenst mag je deze meegeven. We kunnen echter niet garanderen dat deze onbeschadigd blijven gezien de honden de huiskamer delen. In de huiskamer zijn voldoende kussens en manden aanwezig voor alle honden.
 

In geval van medicijngebruik is het belangrijk dat je voldoende meegeeft. Daarnaast ontvangen wij graag een duidelijke handleiding voor de toediening.
 

Als je hond tijdens zijn verblijf dringend/acuut medische verzorging nodig heeft, zorgen we daar natuurlijk voor. Als de situatie dat toelaat, en je bent bereikbaar, overleggen we voordat we de dierenarts inschakelen.  De factuur van een eventuele behandeling en/of medicijnen verrekenen we bij het ophalen, uiteraard onder het overleggen van de factuur van de dierenarts.
 

Wij hanteren vaste haal- en breng-tijden voor onze dag- en vakantiegasten. Kijk hiervoor bij onze openingstijden. Baasjes kunnen helaas niet mee de roedel in op de brengdag, omdat dit zorgt voor te veel onrust. Wil je een keer komen kijken maak dan een afspraak op een daarvoor geschikt tijdstip.

 

Wordt het dier vóór de afgesproken periode opgehaald dan betaald de eigenaar de kosten over de hele afgesproken periode. Een reservering voor pension opvang kan kosteloos geannuleerd worden tot 28 dagen voor aanvang van de gereserveerde periode.

Bij annulering tot 14 dagen voor aanvang van de gereserveerde periode berekenen wij een tarief van 50%. Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van de gereserveerde periode berekenen wij het volle tarief.

 

Om ervoor te zorgen dat de honden een fijne tijd hebben in ons pension hebben we een aantal regels opgesteld.

“Je hond wordt verwend met aandacht en speelplezier”

“De honden trekken samen op in een roedel en zijn zo'n zes uur per dag buiten”

“Wij zorgen voor

een goede balans tussen

rust en beweging”

bottom of page